"Burn-out"


Bewust plaats ik de term burn-out tussen haakjes. Het is voor mij een label of een naam van een fase in je leven dat alles uit balans is. Ik bekijk de mens op een holistische wijze, dus zo ook de term burn-out. Zelf heb ik 2x ondervonden hoe het is totaal uit balans te zijn. De letterlijke vertaling van burn-out is natuurlijk opgebrand. Een opgebrand lichaam en geest, behalve je ziel. 

Hoe ik het zie is dat je ziel heel hard roept, hard roept om je te laten zien dat het op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak niet goed gaat. Op alle 5 gebieden is [...]

lees verder →


Ikigai


De homepage van mijn website begint met de vraag: Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Wat is het doel waarvoor je elke dag opstaat? Wat is jou Ikigai (生き甲斐), in het Japans. Iki- leven, levend, en kai (uitgesproken gai)- waarde, resultaat, nut. Dit komt uit het boek van Fransesc Miralles en Hector Garcia, Ikigai. Op Okinawa, een eilandengroep in Japan leven mensen het langst zonder enige gezondheidsproblemen.  

Tien ikigai wijsheden

  1. Blijf altijd actief, ga nooit met pensioen: waarom stoppen met de dingen die je leuk vindt om te doen?
  2. Doe rustig aan: haast [...]

    lees verder →


Spiritualiteit is zo zweverig niet


Voor mij is spiritualiteit niet zweverig, in tegendeel. Alleen wekt het woord soms nog enige associaties op misschien. Spiritualiteit betekholoistische therapie fotoent in het breedste zin van het woord; zaken die met de geest te maken hebben. Spiritus is geest in het Latijn. 

Spiritualiteit staat in verband met onvoorwaardelijke liefde, leven in het nu, vertrouwen op je intuïtie,  bezield leven en bewustzijn van je geest (gedachten). Bezig zijn met zingeving van het leven, je passie, je missie, wat betekenis geeft aan je leven. 

Het doorzien [...]

lees verder →


Liefde voor mijn Transformatieproces


 

Mijn eigen transformatieproces begon in november 2011, alweer 6,5 jaar geleden. Een burn-out of hoe je het ook wil noemen. Een duidelijke roeping van mijn ziel om anders te gaan leven, of terwijl te gaan transformeren. Dichter bij mijn essentie te komen, holoistische therapie vlindersmijn pad hier op aarde te gaan bewandelen wat ik hier te doen heb als lichtwerker. 

Ik voelde me als een marionetten-poppetje, hangende en bungelende armen en benen. Ik kon niet anders dan horizontaal liggen in mijn bed. Totaal gevloerd, en wat voelde ik me [...]

lees verder →


Mindful huishouden


Ruim holoistische therapie je-huishouden-organisereneen jaar geleden had ik een hekel aan al die was, stofzuigen, stoffen, poetsen en noem maar op. Ik vond het maar ondankbaar werk. Uiteraard is het natuurlijk een wedekering proces. Het stof en de was komt en het gaat.

Toch ben ik het huishouden dit laatste jaar wat anders gaan bekijken. Ik maak geen weekplanning wanneer ik iets “moet” doen, dat deed ik vroeger wel. Ik bekijk gewoon en voel aan wanneer het nodig is iets aan te pakken. Mopperen doe ik ook niet meer. Niet meer op dat het weer moet gebeuren en ook niet meer zo erg op mijn man die in [...]

lees verder →


Mediteren voor meer ontspanning, creativiteit en empathie


Mediteren is niet zweverig of spiritueel, maar het stimuleert juist je persoonlijke groei. Eigenlijk is het heel simpel; in stilte zijn, liggend of zittend, zonder afleiding en je ademhaling volgen. Je volledige aandacht in het hier en nu. En je gedachten observeren en laten voorbij gaan zonder oordeel.

holoistische therapie mediteren2

Een meditatie van een paar minuten per dag heeft al positieve gevolgen voor je geluksgevoel en gezondheid. De wetenschap toont aan dat meditatie zorgt voor ontspanning, het [...]

lees verder →


De kracht van de natuur; Wandelcoaching


Al heel veel jaren heb ik zelf ervaren welke effect de natuur op lichaam en geest heeft. Ik heb al heel wat kilometers gewandeld, om mijholoistische therapie wandelcoachingn hoofd leeg te maken, gedachten of overtuigingen los te laten in de natuur. Het werkte keer op keer. Soms duurde het even voordat ik al het moois kon zien en kon zien welke boodschappen de natuur voor mij had.

Alles wat buiten in de natuur is heeft een helend effect. Wandelen , fietsen, paardrijden, skeeleren noem maar op. Bewegen in de natuur, zoals wandelen zet processen in [...]

lees verder →


Energetisch werk in de reguliere zorg


 

Wat zoholoistische therapie Inhanden - reiki - 2u ik graag 1 dag in de week in een ziekenhuis werken en daar mijn energetische behandelingen geven op de diverse afdelingen. Het is de toekomst, de nieuwe tijd die eraan komt dat we gewoon niet meer om complementaire zorg heen kunnen en dat er nog meer verbinding mag komen met de reguliere zorg. Complementair zegt het woord al; het is een aanvulling op, absoluut geen vervanging. Maar ik denk dat de kracht van een energetische therapeut is dat de mens in zijn geheel wordt bekeken en dat het zelfhelend [...]

lees verder →


Eerlijkheid duurt het langst


holoistische therapie benjaminfranklin1-2x

 

Waar ik voor sta is openheid en eerlijkheid. Geen doekjes voor het bloeden, want dat lost toch niks op.
Maak die wond maar bloot, want anders kom je het een andere keer in je leven tegen. Doorleef verdriet, boosheid of angst. En natuurlijk kan dit ontstaan, nadat je met een vriend, vriendin of familie hebt gesproken. Voel het, neem het waar en laat er zijn.
We zijn hier op aarde om elkaar een eerlijke spiegel voor te houden. Als je eerlijk en open blijft heb je hart verbinding, verbinding op zielsniveau. Dat is toch waarvoor we hier zijn?

Dat is liefde, liefde is eerlijkheid. Eerlijkheid duurt het langst.

Harte groet,

Rebecca 


Helende klanken


 

Klanholoistische therapie IMG 4736kschalen hebben een bijzonder helend vermogen. De trilling en klank zorgen ervoor dat het lichaam in een diepe ontspanning wordt gebracht. Spanningen, blokkades en angsten kunnen worden losgelaten.

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water.  Dit water resoneert op de trillingen van de klankschalen en zet zo verschillende processen in het lichaam op gang. Door de resonantie komt het lichaam als het ware weer in balans.
De trillingen hebben effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

De klankschalen hebben een helend vermogen [...]

lees verder →


De kracht van edelstenen


holoistische therapie edelstenenVan kleins af en aan ben ik al geïnteresseerd geweest in edelstenen. Ik kocht ze omdat ik ze mooi vond, maar niet met het idee welke diepe waarde en werking ze zouden kunnen hebben.

Er bestaan diverse soorten edelstenen. De kostbaarste zijn bijvoorbeeld diamant, smaragd en robijn. Andere stenen zijn amethist, aventurijn, bergkristal, citrien en rozenkwarts. Edelstenen zijn een cadeautje uit de natuur die je veel inzicht en bescherming kunnen geven.  Een edelsteen is een mineraal die zich natuurlijk vormt zonder dat wij daar invloed op [...]

lees verder →


De onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest


holoistische therapie listen to your bodyMet deur in huis vallen, dat doe ik dan maar gelijk; Je lijf staat altijd in verbinding met je geest. Of je nu naar een spannende uitvoering van je dansclub mag of je staat ’s ochtends met hoofdpijnklachten op uit bed. 

Je lijf uit zich wanneer je bepaalde emoties ervaart. En je emoties uiten zich als je lichaam bepaalde klachten wil laten zien.

Gedachten zorgen voor bepaalde gevoelens en gevoelens zorgen voor een bepaalde fysieke reactie in ons lichaam. Zoals ik net al benoemde; [...]

lees verder →


Reiki is liefde


holoistische therapie IMG 4740Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Eigenlijk alles om ons heen bestaat uit deze energie.  Door middel van handoplegging wordt deze levensenergie doorgegeven.

De grondlegger van de Usiu Reiki-systeem is Mikao Usiu. Een Reiki Master is in staat je deze universele levensenergie door te geven door middel van inwijdingen.

Als baby staan wij als mens heel dicht in verbinding met deze energie. We zijn heel puur en open om deze energie te ontvangen en reageren primair op wat onze behoeftes zijn. Naar mate we ouder worden kan deze energie [...]

lees verder →


Buiten je comfortzone


holoistische therapie Live-Begins-at-the-end-of-your-comfort-zoneOef wat heb ik het lastig gehad om buiten mijn comfortzone te gaan. Veel stappen zetten, tranen laten vloeien, loslaten en dan weer verder. Maar goed hier is tie dan, mijn eigen website, mijn eigen praktijk. Heel helder is dat dit mijn missie is in mijn werkende leven: bewustwording brengen, ontspanning en inzicht meegeven. Daarnaast zie ik deze stap natuurlijk als een verdere verdieping in mijn persoonlijke groei. Alles wat er nu op mijn pad komt zal ik zo anders bekijken dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Mensen coachen, begeleiden op hun eigen pad [...]

lees verder →